Pred RK Maribor Branik je še zadnje dejanje v letu 2017 in zimskim tekmovalnim premorom. Vijoličaste rokometaše namreč čaka srečanje 1/8 finala pokalnega tekmovanja proti RK Cerklje-Radovljica.

Mariborski rokometaši, ki so v minuli sezoni v pokalnem tekmovanju klonili šele v finalu, imajo lepo priložnost, da se uvrstijo med 8 najboljših moštev v letošnji sezoni Pokala Slovenije. V 1/8 finala se bodo namreč pomerili s predstavnikom 2. Državne lige, moštvom RK Cerklje-Radovljica. »Prvi del sezone, ki ga zaključujemo ne ravno po naših željah, gre h koncu. V zadnjih prvenstvenih tekmah nismo stvari izpeljali po naših načrtih, ampak ne glede na vse skupaj moramo na tej pokalni tekmi prikazati maksimalen pristop in zmagati. Spoštujemo vsakega nasprotnika, ampak menim, da je razlika v kakovosti takšna da kaj drugega kot zanesljivo napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja enostavno ne pride v poštev.« je dejal kapetan RK Maribor Branik Tadej Sok.

Srečanje med RK Cerklje-Radovljica in RK Maribor Branik se bo v torek 19. decembra v Športni dvorani Cerklje na Gorenjskem pričelo ob 19.30.