12. krog Lige NLB prinaša dva derbija. Zraven sobotnega dolenjskega med Ribnico in Krko, se že v petek mariborski rokometaši odpravljajo na obračun v Škofjo Loko.

Redni del prvenstva se preveša v zadnjo tretjino in osvojene točke postajajo vse bolj pomembne za uvrstitev v končnico za prvaka. Čeprav je do konca rednega dela še 7 krogov, trije še v tem letu, se počasi kristalizira slika končnice za prvaka. Glede na trenutno stanje na lestvici se bo za 4 mesta verjetno borilo 6 moštev, ki so si točkovno zelo blizu. Prav zaradi tega bo vsaka osvojena točka zlata vredna, vijoličasti rokometaši pa bodo v Škofji Loki poskusili presenetiti moštvo Urbanscape Loke, ki je v dosedanjem razpletu sezone edini poraz v svoji dvorani doživelo tri kroge nazaj proti Ormožu. Najbolj bolečega pa so doživeli prav proti Mariborčanom, ki so konec septembra v Taboru slavili kar z 11-mi zadetki prednosti. »Res je, da smo jih v prvem letošnjem medsebojnem obračunu premagali z visoko razliko, a to čisto nič ne pomeni za tokratni obračun. Takrat je naše moštvo imelo drugačno zasedbo in po tistem porazu je Loka zaigrala precej bolje. Zavedamo se, da nas čaka težko delo in temu primerno se tudi pripravljamo. Količina treningov je velika, delamo zavzeto in trudimo se v tej smeri, da bi v Maribor nazaj prinesli obe točki.« je dejal šele 18-letni mladi reprezentant BIH v vijoličastem dresu Adnan Sivić, ki se je teh mesecih preživetih v Mariboru povsem prilagodil. »Prvič sem nekje toliko časa od doma in priznam da je od začetka bilo malo težko. Seveda pogrešam dom in moje domače, a sem se že navadil. Tukaj je vse odlično od pogojev za delo, privatnega življenja, prijateljev in vesel sem, da so me v moštvu tako lepo sprejeli.« je zaključil perspektivni levičar Sivić.

Srečanje med RD Urbanscape Loka in RK Maribor Branik se bo v petek 1. decembra v škofjeloški dvorani Poden pričelo ob 20. uri.