V 4. krogu končnice za obstanek RK Maribor Branik v domačem Taboru gosti trebanjski Trimo. Rokometaši slednjega so vijoličastim rokometašem v letošnji sezoni povzročili kar nekaj »sivih las«.

 

Potem, ko so mariborski rokometaši v rednem delu prvenstva izgubili oba obračuna z RK Trimo Trebnje, bi bili zelo veseli uresničitve znanega slovenskega reka, da v tretje gre rado.  Trebanjci so zmagali tako na domačem parketu kot v Taboru, na obeh srečanjih pa je po 1. polčasu precej bolje kazalo Mariborčanom. Slednji z dvema zmagama v končnici prvenstva in sicer s porazom proti Celju, a dobro predstavo v ¼ finalu pokala optimistično pričakujejo obračun s Trimom, ki je v zadnjih dve srečanjih končnice obakrat doživel poraz. »Pred nami je še ena težka tekma in to že tretja v 6-ih dneh. Trimo je za Maribor venomer neugoden nasprotnik in mislim, da smo ena redkih ekip, ki jih v letošnji sezoni še ni uspela premagati. Motiva tako ne bi smelo manjkati, vsekakor pa sta dobri predstavi na zadnjih tekmah proti Ormožu in Celju dobri popotnici za to srečanje proti Trimu. Če bomo ponovili pristop iz pokalnega srečanja proti Celju potem menim, da ne bi smeli imeti težav pri dosegu cilja in to je osvojitev obeh točk.« je dejal levo krilni igralec RK Maribor Branik David Bogadi.

 

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Jeruzalem Ormož se bo v soboto 31. marca v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 17. uri.