Rokometaše mariborskega Branika v soboto čaka prva uradna tekma letošnje sezone in to kar takoj z aktualnimi državnimi prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško. Moštvi se bosta pomerili v tekmi Superpokala, katere udeležbo so si Mariborčani priigrali kot finalisti lanskoletnega Pokala Slovenije. Z novim trenerjem, povratnikom, Marko Šibilo in najbolj zvenečim imenom med 7-mi novinci, Luko Žvižejem se nam obeta še kako zanimiva sezona.

Po sredinem slovenskem derbiju SEHA lige med Celjem in Velenjem, sobota prinaša še superpokalni obračun med Mariborom in Celjem v Slovenj Gradcu. Ta bo zagotovo nekaj posebnega za »otroka« Celja, ki je pred letošnjo sezono sklenil sodelovanje z upravo RK Maribor Branik. »Odličen test pred sezono, da vidimo kje smo ta trenutek. Celjani so že v polnem tekmovalnem ritmu, mi s tem začnemo prihodnjo soboto s tekmo državnega prvenstva v Novem mestu proti Krki. Tekma, kjer je vse možno, jaz pa lahko obljubim, da bomo prikazali veliko borbenosti in ogromno željo. Kaj bo to prineslo bomo videli, seveda pa ne skrivamo da si želimo doseči lep rezultat.« je dejal rekorder po nastopih in zadetkih v državnem dresu Luka Žvižej, ki so ga nekateri vijoličastem dresu videli že kakšno sezono prej. »Pred leti je bolj za šalo padlo vprašanje kdaj bom oblekel vijoličasti dres in sedaj sem res tukaj. Dokaj hitro smo se dogovorili za sodelovanje, ekipa je primerna za doseg dobrega rezultata in sem si zadal cilj, da bom po svojih najboljši močeh pomagal, da Maribor ponovno vrnemo na mesto kamor spada. Cilj je končnica za prvaka, tam pa bo boj za vsako točko neizprosen.« dodaja 36-letni Celjan.

Slednji bo zagotovo dodana vrednost mariborskemu klubu tako na kot izven rokometnega parketa v Mariboru. »Vesel sem, da imamo Luko v ekipi. Z njim smo dobili določeno mero izkušenosti in stabilnosti. Njegova kakovost je nesporna in prepričan sem, da bi še zagotovo kakšno sezono lahko odigral tudi v Ligi prvakov in v reprezentanci. Še vedno lahko odlično igra in v Maribor ni prišel zgolj, da bi opravljal ene vrste »očetovsko« vlogo v moštvu. Vsekakor bo z svojimi izkušnjami pomemben člen, še posebej v tistih trenutkih, ko bo potrebno prevzeti odgovornost. Z vsem tem pa bo mladim igralcem pomagal k njihovi stabilnosti v igri.« je dejal 55-letni Mariborčan na klopi Branika Marko Šibila, ki v nadaljevanju tako ocenjuje letošnje moštvo. »Moštvo je kakovostno in dobro sestavljeno. Ob že tako solidni sredini, ki je ostala od lanske sezone so se pridružili igralci z kakovostjo in vsemi kriteriji, ki jih takšen klub kot je Maribor tudi zahteva. Vse to so v pripravljalnem obdobju tudi potrdili, a nas skozi sezono čaka še precej dela, da bi se dobro uigrali.« dodaja Šibila.

Za mariborskimi rokometaši je dober mesec priprav, ki so jih opravili v domačem Taboru, odigrali pa so tudi kar nekaj pripravljalnih tekem. »Za nami je lepo obdobje napornih treningov in menim, da smo jih dobro opravili. Odigrali smo tudi nekaj tekem na katerih smo po mojem stopnjevali formo, tako da smo dobro pripravljeni za začetek sezone. Verjamem, da bomo to pokazali že na sobotni tekmi proti Celju, tisto glavno delo pa nas čaka na tekmah državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja. Moram priznati, da so se vse novinci dobro vklopili in da bodo res dodana vrednost moštvu. Vse skupaj pa bi moralo botrovati k boljši sezoni kot smo jo imeli lani.« je zaključil kapetan vijoličastih rokometašev Tadej Sok.

Tekma Superpokala proti Celju se bo v soboto V Slovenj Gradcu pričela ob 18.45. Prvo tekmo Lige NLB bodo Mariborčani odigrali v soboto 9. septembra v Novem mestu, domačemu občinstvu v Taboru pa se bodo predstavili šele v 23. septembra, ko bodo gostili moštvo Urbanscape Loke.