Rokometaši mariborskega Branik bodo sezono 2016/2017 zaključili v domačem Taboru, kjer se bodo pomerili z rokometaši Drave iz sosednjega Ptuja.

Po 40-ih uradnih tekmah v Ligi NLB in Pokalu Slovenije je pred vijoličasti rokometaši še zadnja tekma sezone. Pokalni podprvaki se bodo v Končnici za obstanek v sosedskem obračunu pomerili z rokometaši bližnjega Ptuja, proti katerim želijo odigrati dobro rokometno predstavo in se tako pred domačim občinstvom na ustrezen način posloviti od sezone. »Čaka nas še zadnje srečanje proti na papirju lažjemu nasprotniku in želim si, da bi bile naše glave še dovolj zbrane, da odigramo to srečanje na našem maksimumu. Podobno kot smo na zaključku Pokala Slovenije ter tako dokažemo, da smo sposobni nasprotnike premagovati tudi z več kot 5-mi zadetki prednosti. Skratka cilj je, da se z eno lepo rokometno predstavo še zadnjič v tej sezoni poklonimo našim navijačem.« je dejal 23-letni Matic Verdinek, ki se je znašel na širšem spisku slovenske reprezentance, tokrat pa ga je selektor Veselin Vujović uvrstil na seznam 23-ih rokometašev za junijskih kvalifikacijskih ciklus. »Zaigrati enkrat za svojo državo je zagotovo cilj vsakega športnika. Želim si, da bi od tega zbora odnesel nova znanja in dal bom vse od sebe, da me selektor uvrsti med igralce za kvalifikacijska srečanja. Prva stopnica je prehojena sedaj pa je samo potrebno narediti vse v tej smeri, da pridem do zastavljenega cilja, to pa je igranje za Slovenijo na Evropskem prvenstvu na Hrvaškem prihodnje leto.« je zaključil Verdinek.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Drava Ptuj se bo v četrtek 1. 1unija v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri, ogled tekme pa je brezplačen.