Rokometaše mariborskega Branika v 14. krogu Lige NLB, zadnjem v letu 2017, čaka gostovanje pri povratniku v prvoligaško druščino, moštvu RD Herz Šmartno.

Mariborčani so na začetku oktobra v domačem Taboru rokometaše Šmartnega ugnali brez težav z razliko 9-ih zadetkov. Toda takrat je bilo moštvo še malo drugače sestavljeno, v njem pa ni bilo tudi Nikole Ranevskega, ki moštvo Herz Šmartna in njihov teren, na katerem so v letošnji sezoni premagali trenutno tretjo Loko, dobro pozna še iz lanske sezone. »Res je še dobro pomnim lanska srečanja v 1.B Ligi proti njim, ko sem igral še v dresu Trbovlja. Ne glede na to, da so trenutno povsem na repu prvoligaške lestvice, je igranje v njihovi dvorani zelo zahtevno. Mi se zavedamo, da je potrebno spoštovati vsakega nasprotnika in da bo to srečanje vse prej kot lahko. Motiva jim ne bo manjkalo, saj bodo skušali narediti vse, da se pred svojimi privrženci od leta 2017 poslovijo z zmago. Vendar mi te točke potrebujemo »krvavo« in naredili bomo vse, da do njih tudi pridemo. Pripravljamo se zavzeto, vse to moramo še prenesti na teren in v Maribor se ne bi smeli vrniti brez polnega izkupička.« je dejal 27-letni levokrilni igralec v vijoličastem dresu Nikola Ranevski.

Srečanje med RD Herz Šmartno in RK Maribor Branik se bo v soboto 16. decembra v Dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji pričelo 19. uri.