Rokometaši mariborskega Branika končnico za obstanek, v kateri želijo zbrati karseda največ točk, pričenjajo z domačim srečanjem. V Taboru se bodo namreč pomerili z moštvom iz Šmartnega.

Končnica za obstanek je trenutno razdeljena na dve polovici. Za najvišje končno sedmo mesto se bodo kot kaže udarili Maribor, Ormož in Trebnje, za mesto, ki prinaša obstanek v prvoligaški druščini pa Dobova, Slovan in Šmartno. Toda igranje v konkurenci 6-ih slabših moštev rednega dela je je bila vsej kot prej želja Mariborčanov. »Vsekakor smo razočarani, še posebej po tem kako se je na koncu vse skupaj razpletlo. Kljub kar nekaj nepotrebnim spodrsljajem v tem rednem delu smo na kocu dobili kar nekaj priložnosti ter tako do konca rednega dela bili v igri za napredovanje v končnico za prvaka. Žal se nam na koncu ni izšlo in sedaj je, kar je. To končnico bo potrebno odigrati tako kot treba, z maksimalnim pristopom in ciljem osvojiti čim več točk.« je povedal kapetan vijoličastih rokometašev Tadej Sok, ki dodaja da se je tudi v letošnji sezoni liga izkazala za zelo izenačeno.

Mariborčani se bodo tako najprej pomerili z Šmartnim, ki jim je v decembru prizadejal težek poraz na njihovem domačem parketu. Prav s tem porazom si je moštvo mariborskih rokometašev pričelo pripirati vrata za končnico za prvaka, za voljo tega pa bodo na tej tekmi še posebej motivirani. »Res je, z Šmartnim imamo še neporavnane »račune«. Na tisti tekmi smo izgubili pomemben par točk, ki nam je na koncu rednega dela močno manjkal. Tako bo potrebno isti v srečanje na polno že od prve minute, saj nas čaka precej neugoden nasprotnik.. Gre za dokaj mlado moštvo, ki nima kaj izgubiti, ne nazadnje pa potrebujejo vsako točko v borbi pred izpadom. Verjamem, da bomo pravi in da osvojimo ti prvi točki za nadaljnjo motivacijo ter se jim tako oddolžimo za poraz v rednem delu.« je zaključil Sok.

Srečanjem med RK Maribor Branik in RD Herz Šmartno se bo v soboto 10. marca v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 17. uri.