Potem, ko so minulo soboto odigrali tekmo Superpokala proti Celju mariborski rokometaši pričenjajo s tekmami državnega prvenstva. Že takoj pa jih v 1. krogu čaka zelo zahtevno gostovanje v Novem mestu pri Krki.

RK Maribor Branik v prvih štirih krogih, od tega so kar tri gostovanja v Novem mestu, Kopru in Ribnici, čakajo moštva, ki so v minuli sezoni zasedala mesta pred njim. Že v uvodnem krogu se vijoličasti rokometaši odpravljajo v dolenjsko prestolnico, kjer imajo z rokometaši Krke še nekaj »neporavnanih računov« iz lanske sezone. »Ta uvod v sezono je za nas zelo pomemben, saj imamo zelo težek razpored in zelo dobro bi bilo, da bi začeli z zmago. Menim, da smo Novomeščanom nekaj dolžni za tisti zadnji poraz na njihovem parketu, ki nas je praktično rečeno stal uvrstitve v ligo za prvaka. Toda tukaj je nova sezona, obe moštvi sta doživeli nekaj sprememb in obeta se nam zagotovo zelo zanimivo srečanje. Menim, da smo dobro trenirali in smo dobro pripravljeni na nasprotnika, tako da gremo na zmago.« je dejal kapetan RK Maribor Branik Tadej Sok, ki dodaja, da bo vseeno potrebno popraviti nekaj napak iz tekem odigranih v zadnjem mesecu. »Tako na pripravljalnih tekmah kot na tekmi Superpokala smo naredili preveč tehničnih napak v napadu s čimer nasprotniku omogočamo hitre protinapade in lahke zadetke. Upam, da bomo to že na sobotni tekmi zmanjšali na minimum, saj se la tako lahko nadejamo osvojitvi obeh točk. Ekipo imamo dobro, pripravljeni smo dobro, le na parketu bo potrebno prikazati pravi obraz in bojazni za uspeh ne bo.« je dodal Sok, kateremu je to že 6-ta sezona v vijoličastem dresu.

Kot zadnji novinec se je Mariborčanom pridružil krožni napadalec Kristjan Bezgovšek, ki je še v minuli sezoni igral za Krko. Slednji tako dobro pozna način igre rokometašev iz Novega mesta. »Stil igre je podoben mariborskemu. Hitra igra s hitrim centrom in v obrambi skušajo hitro prekinjati napad nasprotnika. Naša prva naloga bo jim vsiliti naš način igre in predvsem obrambi odigrati čvrsto, da se ne bi razigrali.« pravi rojeni Radečan, ki je zelo vesel prihoda v Maribor. »Zelo dobro se trenira, fantje so zelo v redu, pogoji za delo so odlični tako, da sem zelo zadovoljen. Menim, da je ekipa dobro sestavljena in verjamem, da se bom tako jaz kot vsi ostali potrudili in naredil vse, da letos Maribor zaigra v končnici za prvaka.« je zaključil Bezgovšek.

Srečanje med MRK Krka in RK Maribor Branik se bo v soboto 9. septembra v Športni dvorani Marof pričelo ob 20. uri.