V derbiju 7. kroga Končnice za obstanek sta se v Ormožu pomerili trenutno vodilni moštvi mariborskega Branika in ormoškega Jeruzalema, ki sta se tokrat razšli brez zmagovalca.

Liga NLB – Končnica za obstanek 8. krog, Športna dvorana na Hardeku, 11.05.2018, gledalcev: , sodnika:Dominik Majer in Boštjan Žitnik.

RK MARIBOR BRANIK – RK JERUZALEM ORMOŽ   23:23(11:12)

Strelci:

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M., Balent 8 obramb; Čudič B. 2, Nierdofer, Žuran 7(7m-1/1), Hebar 2, Šulek T., Ozmec 3, Kocbek 1, Šoštarič , Kosi, Mesarič 1, Vujović 2, Rajšp, Cirar 3(7m-1/1), Kavčič 2; Trener Saša Prapotnik

RK Maribor Branik: Đurica 7 obramb, Čudič G.; Bogadi 2, Celminš, Sok 5(7m-1/1), Levc 1, Šol, Jerenec 3, Rotim 3, Velkavrh, Bezgovšek 2, Štumpfl 1, Sivić 3, Kete 3; Trener: Marko Šibila

 

7m: RK Jeruzalem Ormož 2/2, RK Maribor Branik 1/1

Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 4 min, RK Maribor Branik 8 min

Rdeči karton: /

4-ti in zadnji lokalni derbi v letošnji sezoni so bolje odprli domačini, ki so v 8. Minuti Gala Cirarja povedli 4:2. V 11. minuti je kapetan gostiteljev Bojan Čudič zadel za 5:3, nakar je sledil 8-minutni strelski post. To so uspešno izkoristili Mariborčani, ki so z delnim izidom 0:5 v 18. minuti, ko je zadel Filip Jerenec povedli 5:8. Vijoličasti rokometaši so dokaj hitro zapravili priigrano prednost, saj so Ormožani v 22. minuti najprej izenačili ter minuto kasneje z golom Mihe Kavčiča povedli 9:8. 5 minut pred odhodom na odmor so ormoški rokometaši Dominika Ozmeca povedli 10:8 in kazalo je, da bodo polčas dobili gostitelji. Toda sledil je hiter nalet mariborskih rokometašev, ki so z delnim izidom 0:3 prešli v vodstvo ter polčas zaključili z minimalno prednostjo(11:12). 2. polčas je postregel z precej manj turbolentnim rezultatskim dogajanjem. Skozi vseh 30 minut smo spremljali igro gol za gol in izmenjavanje v vodstvu. Na obeh straneh je bilo videti kar nekaj napak, zapravljenih priložnosti in nervoze, še posebej v zaključku srečanja. Dobro minuto pred koncem so si prednost 22:23 z golom Jerenca priigrali Mariborčani. Sledil je napad Ormožanov, ki ga je minuto odmora prekinil domači strateg Saša Prapotnik. Slednji je kot kaže dobro pripravil svoje varovance, ki so z uspešno akcijo in golom Martina Hebarja izenačili. Na semaforju je do konca tekma kazalo še dobre pol minute in tokrat je po minuti odmora posegel trener mariborskih rokometašev. Toda njegovi varovanci pri izpeljavi akcije niso bili tako uspešni in srečanje se je končalo z delitvijo točk. Dva kroga pred koncem končnice za obstanek so tako rokometaši mariborskega Branika na vrhu uspeli zadržati dve točki prednosti pred prvi zasledovalci, rokometaši ormoškega Jeruzalema.

Izjave:

Tadej Sok, RK Maribor Branik: Videli smo derbi v pravem pomenu besede. Skozi vso srečanje smo se eni in drugi redno izmenjavali v vodstvu in na koncu po mojem delitev točk povsem pravična. Oboji smo prikazali zelo borbeno igro, sicer z nekaj preveč napakami na obeh straneh, a tako je  po navadi v derbijih. Mi smo sicer na koncu imeli napad za zmago, ki ga žal nismo izkoristili, ampak glede na to da v zadnjih dve letih v Ormožu vedno doživeli poraz  je to tudi določen napredek.