Po mesecu in pol tekmovalnega premora se nadaljuje rokometno državno prvenstvo. Do konca rednega dela so še 4 krogi v katerih bomo spremljali še kako zanimiv dvoboj za 4 vstopnice za ligo za prvaka.

Za rokometaši Maribora sta dva tedna počitka in dober mesec napornih priprav v katerih so odigrali tudi 7 pripravljalnih tekem. »Menim, da smo priprave dobro oddelali in tudi na pripravljalnih tekmah smo prikazali dobre predstave tako, da lahko z veliko mero optimizma pričakujemo nadaljevanje sezone. Prav tako sem mnenja, da smo se v teh pripravah igralci še bolj povezali med sabo in to zna biti pomemben adut pri doseganju rezultatov.« je dejal prvi organizator mariborskega napada Andraž Kete.

Mariborčane v preostanku rednega dela Lige NLB čakata dve domači tekmi in dva gostovanja. Pred gostovanjema pri Slovanu in Dobovi ter domači tekmi proti Ormožu, jih na to pustno soboto v Taboru čaka obračun s Trimom. Slednjemu se bodo zagotovo skušali oddolžiti za poraz v oktobrskem srečanju v katerem je po prikazanem v 1. polčasu kazalo na prepričljivo zmago vijoličastih rokometašev. »Tako v lanski kot letošnji sezoni smo bili v srečanjih s Trimom priča tesnim rezultatom z malim številom doseženih golov ter ob dejstvu, da je lahko zmagala ekipa, ki je gostovala. Menim, da je bila zadnja tekma s Trimom ena tistih, kjer bi si zaslužili vsaj točko, če že ne obeh. Glede na zavzeto delo na pripravah imamo dobro priložnost, da jim tokrat dokažemo kdo je gospodar v Taboru.« je zaključil mladi Koprčan v vijoličastem dresu Andraž Velkavrh.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Trimo Trebnje se bo v soboto 10. februarja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 17. uri.