RK Maribor Branik nadaljevanja sezone ni uspel nadaljevati z zmago. V domačem Taboru so podobno kot oktobra v Trebnjem v 1. polčasu bili boljši od rokometašev Trima, a žal v 2. polčasu dovolili preobrat.

Liga NLB – redni del 15. krog, Dvorana Tabor Maribor, 10.02.2018, gledalcev: 150, sodnika: Mitja Smolko in Matija Knez

RK MARIBOR BRANIK – RK TRIMO TREBNJE 27:30(18:15)

Strelci:

RK Maribor Branik: Đurica 1 obramba, Čudič 6 obramb; Pernek, Bogadi 1, Celminš, Sok 6, Jerenec, Rotim 2, Velkavrh 9(7m-1/1), Ranevski 2, Bezgovšek, Štumpfl, Sivić 2, Kete 5; Trener: Marko Šibila

RK Trimo Trebnje: Hasić, Urbič 18 obramb; Cvetko 2, Djurdjevič, Florjančič 1, Horžen 5, Skol, Kotar Mat. 9(7m-7/7), Sikošek Pelko, Kotar Mar. 1, Udovič 1, Sašek 2, Mlakar, Rozman 8, Ratajec 1, Grandovec; Trener: Roman Šavrič

7m: RK Maribor Branik 1/1 , RK Trimo Trebnje 7/7
Izključitve: RK Maribor Branik 4 min, RK Trimo Trebnje 2 min
Rdeči karton:

Drugi letošnji obračun med rokometaši Maribora in Trebnjega so bolje pričeli gostje, ki so v 8. minuti z zadetkom Matica Kotarja povedli 3:5. Toda kaj hitro so vijoličasti rokometaši izenačili ter v 12. minuti z goloma Andraža Velkavrha povedli 7:6 in v 18. minuti 10:8. Varovanci Marka Šibile vodstva do konca polčasa niso več izpustili iz rok, kapetan Mariborčanov Tadej Sok pa je 3 minute pred koncem prednost povišal na +3(16:13). S priigrano prednostjo so Branikovci odšli tudi na odmor(18:15). Takoj na začetku 2. polčasa je Andraž Kete zadel za 19:15, a je sledilo slabšo obdobje mariborskih rokometašev. Slednji so namreč dopustili, da se jim Trebanjci v 39. minuti z zadetkom Kristjana Horžena povsem približali(19:19). Takoj zatem je mariborski strateg Marko Šibila zahteval minuto odmora, ki pa je ponovno prebudila njegove igralce. Nikola Ranevski je namreč 43. minuti poskrbel za vodstvo 21:19 in s tem za veselje v Taboru. Toda gostom iz Trebnjega je še enkrat uspelo izvesti preobrat, ki mu je v dobri meri botrovala tudi slaba realizacija mariborskega napada in razpoloženi gostujoči vratar Žiga Urbič, slednji je na koncu zbral kar 18 obramb. Trebanjci so najprej v 46. minuti izenačili na 22:22 za katerega je z zadetkom poskrbel Kristjan Horžen. V 50. minuti je Tim Rozman zadel za 23:25 in Šibila je posegel še po drugi minuti odmora. Toda niti ta ni pomagala zaustaviti naleta Trebanjcev, ki so v 54. minuti z golom njihovega najuspešnejšega Matica Kotarja povedli 23:28 ter tako močno nakazali kam bosta šli obe točki. Tako se je tudi zgodilo, saj Mariborčanom razen približanja na 25:28 tri minute pred koncem ni uspelo. Zmage z 27:30 so se tako na koncu veselili rokometaši Trima.

Izjave:

Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik: Težko je zbrati misli po takšnem porazu. Vsi smo zelo razočarani še posebej zato, ker je za nami mesec zelo dobrega dela v pripravljalnem obdobju, kjer smo tudi na pripravljalnih tekmah prikazali dobro igro. Tako smo šli v to srečanje z velikimi ambicijami in prepričanjem, da bomo tekmo zmagali. Moram reči, da smo v 1. polčasu prikazali igro, ki smo jo kazali v januarju. Ob odhodu na odmor bi lahko imeli tudi še kakšen gol prednosti več, a je tudi prednost 3 zadetkov bila dobra popotnica za nadaljevanje srečanja. Potem pa skoraj povsem enak scenarij kot na tekmi v Trebnjem. Trimo je zamenjal obrambo pri kateri smo se malo izgubili, naredili preveč napak in mu dovolili, da je izvedel preobrat. Morda nas je tudi zaradi malo krajše klopi zmanjkalo, saj je po 50. minuti igre zgledalo kot, da smo se povsem ugasnili. To so rokometaši Trima znali izkoristiti ter se na koncu zasluženo veselili zmage.