Kljub prazničnemu dnevu bodo rokometaši mariborskega Branika aktivni. V sredo 2. maja v Tabor namreč prihaja ljubljanski Slovan, ki so ga mariborski rokometaši v letošnji sezoni premagali že dvakrat.

 

Mariborčani se bodo z Ljubljančani pomerili že četrtič v tej sezoni. Prva dva obračuna v rednem delu so dobili vijoličasti rokometaši, zadnjega v končnici za obstanek pa Slovanovci. Slednji v boju za obstanek še kako potrebujejo točke, Branikovci pa želijo obdržati vodilno pozicijo v končnici za obstanek. »Že na začetku, ko se nam ni uspelo uvrstiti v ligo za prvaka smo si zadali cilj, osvojiti to prvo mesto v končnici za obstanek. Zadnji obračun proti Slovanu se ni izšel po naših računih, saj smo doživeli poraz, zato je prisoten še večji motiv pred tokratnim srečanjem v Taboru. Slovan lovi »zadnji vlak« za obstanek v prvoligaški druščini in vsako tekmo gredo na polno z razmišljanjem o osvojitvi čim več točk. Mi v svoji dvorani ne bomo dovolili razprodajo točk in od prve minute bomo naredili vse, da obe točki ostaneta doma.« je dejal Ajdovec v vijoličastem dresu Andraž Kete.

 

Srečanje med RK Maribor Branik in RD LL Grosist Slovan se bo v sredo 2. maja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 18. uri