Pred rokometaši so še zadnji dnevi priprav pred drugo polovico sezone. V Pokalu Slovenije jim je žreb določil rokometaše Celja Pivovarne Laško s katerimi se bodo pomerili v prvi polovici marca, do takrat pa bodo vse sile namenili preostalim 4-im krogom rednega dela Lige NLB.

 

V ¼ finalu pokalnega tekmovanja bomo spremljali ponovitev lanskega finala, saj se bodo vijoličasti rokometaši pomerili z aktualnimi pokalnimi in državnimi prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško. »Tokrat smo imeli malo smole pri žrebu. Ve se, da je absolutni favorit obračuna Celje, ki z nameček igra še v svoji dvorani, no pa če bi tudi igrali v Taboru se vloga favorita ne bi bistveno spremenila. Vendar mi bomo v tudi srečanje šli na polno in z svojim maksimalnim naporom skušali čim bolj drago prodati svojo kožo.« je po žrebu dejal trener RK Maribor Branik Marko Šibila, ki precej večji pomen daje nadaljevanju državnega prvenstva. »Radi bi v nadaljevanju prikazali boljše predstave kot v mesecu decembru. Moram pohvaliti fante, ker so te priprave res oddelali zelo zavzeto in kakovostno tako, da z nestrpnostjo pričakujemo nadaljevanje sezone. Hkrati pa smo po drugi strani mirni, saj zaupamo svojim močem.« je optimistično razpoložen Šibila, ki je zadovoljen tudi s prikazanim na številnih pripravljalnih tekmah.

 

Do konca rednega dela so še štirje krogi v katerih je boj za prva štiri mesta, ki vodijo v ligo za prvaka, še povsem odprt. Mariborčanom trenutno do četrtega mesta prvoligaške lestvice manjkata zgolj za dve točki. V igri je tako ob polnem izkupičku 8 točk, konkurenti Branikovcev v tem boju Loka, Krka, Jeruzalem in Trimo pa imajo morda malo težji razpored do konca rednega dela. »Sam ne bi želel razpredati o tem kdo je boljši, slabši in kdo ima kakšen razpored. Vsi tekmeci so kakovostni in prav proti vsakemu nasprotniku bomo morali dati svoj maksimum ter morda še tudi kakšen odstotek več. Fantom zaupam, so dobro pripravljeni in prepričan sem, da se tudi oni dobro zavedajo kaj je njihov posel. Mi bomo skušali rešiti kar se da, glavno pa je da na srečanjih, ki so pred nami svoj posel opravimo tako kot moramo.« je zaključil mariborski strateg.

 

Vodstvo RK Maribor Branik pa je minulem mesecu izvedlo nekaj kadrovskih sprememb. Tako so se sporazumno razšli z Gregorjem Ocvirkom, Rokom Cvetkom, Tilnom Lebnom in Žigo Stoparjem, k članskemu moštvu pa so priključili perspektivna domača mladinca, ki sta že trkala na vrata članskega moštva, Jana Alena Perneka in Izidorja Budjo.

 

Mariborske rokometaše prva tekma nadaljevanja prvenstva čaka v domačem Taboru, kjer se bodo na pustno soboto 10. februarja ob 17. uri pomerili s trebanjskim Trimom.