Sezona 2017/18 v 1. Slovenski rokometni Ligi NLB je pri koncu. Pred nami je tako še zadnji krog končnice v katerem bodo rokometaši mariborskega Branika gostili rokometaše Dobove.

Po 18-ih krogih rednega dela in 10-ih končnice za obstanek ter 3 tekmah v Pokalu Slovenije je pred vijoličastimi rokometaši konec še 9. zaporedne sezone v prvoligaški druščini. Slednja se ni iztekla po načrtovanih ciljih, saj je Mariborčanom nekaj malega zmanjkalo za uvrstitev v končnico za prvaka. V zadnjem krogu končnice za obstanek bodo skušali zadržati vodilno mesto v spodnjem domu, v domačem Taboru pa se bodo pomerili z rokometaši Dobove. »Prišli smo do zadnje tekme v sezoni, ki pa se žal ni iztekla po ciljih, ki smo si jih zadali pred začetkom le-te. Je kar je, spremeniti ne moremo nič, potrebno pa bo v to zadnjo tekmo iti s polno motivacijo ter se tako od sezone pred domačim občinstvom posloviti z zmago.« je dejal 29-letni kapetan mariborskih rokometašev Tadej Sok.

Gre za tekmo, ki več prinaša vijoličastim rokometašem kot pa rokometašem Dobove, ki so si že zagotovili obstanek med prvoligaško druščino. Z zmago bi si Branikovci zagotovili vodilno pozicijo v končnici za obstanek, glede na zadnji dve tekmi v Dobovi, ko so zabeležili remi in poraz pa se na domačem parketu Dobovčanom želijo tudi oddolžiti za ta slabša rezultata. Vsekakor pa bi to bilo lažje ob večji podpori s tribun. »Seveda si želimo, da na to zadnjo tekmo pride čim več ljudi in da skupaj skušamo priti do nove zmage. Še posebej za to, ker se zadnja dva obračuna z Dobovo nista končala tako kot smo si zamislili. Menim, da je potrebno osvojiti obe točki ter sezono zaključiti tako kot se spodobi.« je zaključil Sok.

Srečanje med RK Maribor Branik in MRD Dobova se bo v petek 25. maja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 18. uri in 30 minut.